Alla inlägg under januari 2008

Av bizzab - 13 januari 2008 18:49

Det var två kompisar som delade lägenhet. En av dom var alkolist och den andre var helnykterist. Flera nätter i veckan kom alkoholisten hem och spydde i handfatet. Detta var något som helnykteristen tröttnade på, och han köpte därför en stor komage och lade på handfatet i avskräckande syft. På morgonen dagen därpå sa alkoholisten när han kom ut i köket:

- Jag ska aldrig dricka igen. I går spydde jag upp hela magen, men jag fick ner den igen med lite tur och en tandborste. 

ANNONS
Av bizzab - 13 januari 2008 18:32

Läste detta i en boken " Herrarnas nödvändiga DASSBOK!"  det gjorde att jag fick mig ett gott skratt.

"Du är antagligen en sjuksköterska på akuten om...

*Du har en rynka mellan ögonbrynen av att ha försökt låta bli att andas in dom olika mänskliga dofter du stätt på genom åren.

* Din urinblåsa har en kapacitet som tre andra personers tillsammans

* Du nånsin haft att göra med nån som anser att förstoppning i fyra timmar är ett fall för akuten.

* Du nånsin haft en patient med en näsring, en ögonbrynsring samt tolv öronringar som sagt "jag är stickrädd".

* Dina fötter är större och något tjockare än Fred Flinta

* Ditt immunförsvar är så välutvecklat att det vid ett par tillfällen dödat getingar i din trädgård

* Du tycker att du haft en rejäl lunchrast när du hunnit ta en kopp kaffe och sedan faktiskt hunnit dricka upp den innan den kallnat

* Du anser att man skulle behöva ett statligt tillständ för att skaffa barn

* Du misstror 90% av det hör och 75% av det du ser.

* Du har dina lediga helger inplanerade ett år i förväg

* Du säger till dej själv "Vilka härliga vener"när du möter en fullständigt okänd person i affären

* Du har blivit utsatt för så mycket röntgenstrålar att du ser ut som ett preventivmedel

* Du blir helt förstummad om du ser nån som faktiskt håller för munnen när han hostar

* Din personliga uppdelning av patienter är: 1 Akut, 2 halvakut 3 inte akut 4 sova ruset av sig

* Du automatiskt multiplicerar det antal drinkar en person uppger sej ha inta med per dag med 3

* Du kan se fullkomligt allvarlig ut när en patient säger: "jag har bara druckit ett par öl"

* Du tycker att tiden en patient bör få vänta i väntrummet ska vara proportionell till hur länge han haft sina symtom: "Du har haft värk i 3 veckor, jaha varsegod o sitt det blir din tur om tre dagar"

* Du har återkommande mardrömmar om att bli jagad och överkörd av den bärbara röntgenmaskninen

* Du nånsin varit tvungen att lämna en patient innan du börjat skratta hejdlöst

*Du nånsin satsat pengar på någons promillehalt

* Du anser att joursystemet är en satanisk komplott

* Din vanliga fråga klockan två på morgonen är "Varför är det akut nu"

* Du planerar middagsmaten när du håller på med en magpumpning.

* Din idé om perfekt timung är när det kommer ett akutlarm just nnär du slutat ditt skift" 

ANNONS
Av bizzab - 13 januari 2008 16:54

Ja då så är det snart en ny vecka, det som redan är inplanerat är:

Måndag jobba + afro power dance

tisdag: skolan, sedan är det möte kl 16.30 på gymmet samtidigt ska den mellersta tösen till träning kl 16.30

Onsdag skolan + afro power

torsdag: jobba, journalgranskning på eftermiddagen, + bollcore, stallet.

fredag: jobba + linedance

lördag jobba

Söndag vila inte göra något

JA det är vad som än så länge är inplanerat, sedan kommer det väll till saker på vägen som man inte visste om. Denna veckan ser ganska bra ut får jag lov att säga, får se vart jag kan planera in lite mera saker. Förutom detta så har jag ju barnen och hundarna, Barnen gäller läxläsor, läxförhör, hundarna är det ju träning som gäller. 

Av bizzab - 13 januari 2008 14:08

Så där ja har precis varit o lämnat den mellersta tösen hos en kompis i stan, o den största tösen är här hemma med  en kompis o sonen har en kompis här hos sig.  Så här hemma är det ingen lugn o ro, tur att jag fick den i morse, eller rättare sagt på förmiddagen. Nu har solen försvunnit och det hänger gråa regnmoln i luften kallt är det också.  På min dator spelar jag just nu cc-rock med låten dreamer, den är faktiskt jättebra. Annars så kommer denna dagen bara vara en slappar dag, vet faktiskt inte om jag orkar att göra så mycket. Känner  att jag skulle behöva ta en riktigt lång promenad som jag skrev tidigare, men det blev en snabbrunda med hundarna. Får ta en riktig promenad med dem senare då de behöver det. Det är faktiskt en av fördelarna med att hund, man måste ut varje dag. Förutom det så är det andra många fördelar med att ha hund, kommer nog alltid ha en hund. Fast jag kommer nog aldrig mera ha 2 hundar, har i och för sig alltid ägt två hundar, men nu efter dessa blir det bara 1 hund i hushållet. Tror inte jag kommer orka vara så aktiv som jag var innan.

Nu ska jag förbereda middagen vad blir det för mat här då: Jo det blir potatis, med kokta morötter, bruna bönor och köttbullar, sallad, Ja det var det rätt tråkig middag, men kommer tyvärr inte på något annat, har hjärnsläpp tror jag.

Kram 

Av bizzab - 13 januari 2008 11:33

Precis dukat av frukostbordet, idag blev det en sen frukost, men den var god. Den bestod av amerikanska pannkakor o lönnsirap, har bara tagit det lugnt och behagligt.

Ute skiner äntligen solen, helt underbart blir att gå ut på en långpromenad och bara njuta av solskenet som jag har längtat efter. Man blir med en gång mycket gladare och det blir lättare.

Nä nu ska jag gå o dricka lite mera kaffe så jag kommer igång

Hej hopp 

Av bizzab - 12 januari 2008 22:45

Ja då så har vi varit hemma hos mamma o pappa o dansat ut julen, det var trevligt. Fick en ide jag kanske ska haka på min bror o sluta snusa, ska låta tanken bara få mera fäste i skallen.
Humöret har verkligen inte varit på topp idag, får hoppas att morgondagen blir bättre.

Annars under dagen så har jag o min dotter bokat in hennes ridläger, det blir nere i Skåne i år igen. Blir långt att åka men det är det värt, det verkade vara ett trevligt läger. Fast det känns långt till sommaren, vill verkligen ha sol nu.

Ligger o ser på "hitta nemo" orkar inte gå upp o byta film utan ser på barnfilm, men det gör ingenting, oh vad jag älskar fisken doris, hon är så underbar. Känner mig lite som henne idag,haha.

Nu ska jag snart försöka sova, mina hundar har lagt sig till rätta, rottisen på fötterna o tibben ligger precis vid huvudet. Båda snarkar som stockar, så snart kommer jag säkert snarka ikapp med dem. Fast det är lite svårt att sova, har många tankar som far i skallen, inga viktiga tankar men ändå de upptar min hjärnverksamhet ändå. 

Nä god natt till mig själv o hoppas att jag kommer drömma goda drömmar. Kram 

Av bizzab - 12 januari 2008 13:22

Sitter här och är precis klar med att stryka kläder. Ibland tycker jag att det är så tråkigt att stryka, men ibland kan det faktiskt vara avkopplande. Då kan tankarna flyga fritt inne i skallen och risken att bli avbruten är ganska minimal. Idag ska vi hem till mamma och pappa för att dansa ut julen, det är riktigt roligt. Ikväll blir det väll att sitta o mysa framför tv.n o äta tacos,,

Känner mig trött idag, förstår inte detta är ständigt trött, kan det vara en liten depression som ligger o gryr i kroppen.  Det är väll för att  det är så mycket i mitt liv nu, som bara snurrar runt.  Tycker synd om min man, han får ta mycket nu från mig, både ilska och tårar, tur att han förstår. Kan inte beskriva i ord hur mycket jag älskar honom, utan han skulle jag bara vara en halv mäniska. Jag kan inte förstå hur han ibland kan stå ut med mig.

Just nu känner jag att det enda jag skulle vilja göra är att dra täcket över huvudet o gråta. En gråt attack där man tömmer ut alla känslor som gör att man känner sig helt tom inombords, inga känslor bara tomhet. Tycker att sådan gråt kan vara så befriande ibland. Ska nu försöka samla ihop mig o gå in i duschen. Kram

Mycket fin låt skickar jag med. 


hmm

Av bizzab - 10 januari 2008 22:20

Ännu en dag som gått, tycker dagarna bara rinner iväg. Tiden går så fort, det är så mycket jag vill göra men inte hinner med. Tänk om man bara kunde ta 1 månad ledig för att bara göra sådant man skulle vilja göra.

Jag och en arbetskamrat pratade idag om att hon skulle snart få barnbarn och hon bara önskade att allt skulle gå vägen. Det hade inte gjort det de tidigare gångerna. Tänk vad lyckad lottad jag och min man är som lyckats få tre, det är lätt att man glömmer det när de hittar på massor som de inte får göra.

I mitt liv är det nu många unga som drabbas av svårigheter, så det känns tungt o jobbigt. En som bara fall ned o dog, var yngre än jag och lämnade sina små barn, fy vad livet kan vara orättvist. Nu är mina barn rädda för att jag eller min man ska dö. Vilket man inte kan lova, men man får försöka prata om döden, på ett sätt så barnen förstår. Jag kommer ihåg när jag var liten, vad jag var rädd för döden. Kommer ihåg vad ont i magen jag hade och fick nästan panik. Jag ville inte dö, men nu kan man se döden som en befrielse på mycket. Man får passa på och leva livet när man har chansen, sedan är det  försent. En sak man lär sig är att man ska inte skjuta upp något till morgondagen,man vet aldrig vad som kan hända. Detta försöker jag få in i min mammas och pappas huvud, de har verkligen råd att ut o resa,men  det finns nästan alltid något som hindrar, men nu verkar det som om de fattar, Skönt.

Nä nu ropar min säng på mig så jag önskar mig själv en riktigt god natt och att jag ska drömma sött. God natt  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se